Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Gevelisolatie

Buitengevelisolatie is een efficiënte isolatietechniek, die tegelijk de kans biedt je woning een nieuwe look te geven. Bij buitengevelisolatiesystemen met bepleistering komt het isolatiemateriaal op de buitenmuur van een nieuwe of bestaande woning. Het gaat hier wel degelijk om een systeem. Alle materialen zijn precies op elkaar afgestemd. Enkele voorwaarden van een goed buitengevelisolatiesysteem met bepleistering.

  • Moet de woning de volledige levensduur beschermen tegen weersomstandigheden.
  • De bepleistering moet voldoende waterdampdoorlaatbaar zijn naar buiten toe.
  • Ongevoelig zijn voor scheurvorming.
  • Bijdragen tot de luchtdichtheid.

Opbouw

Van binnen naar buiten is het systeem opgebouwd uit een montagesysteem (lijm en/of mechanisch bevestigd) Isolatiemateriaal en pleister.

Isolatiemateriaal

Een goed geïsoleerde muur zorgt voor een lagere energiebehoefte en verhoogt het comfort binnenshuis. Voor buitengevelisolatiesystemen gebruiken wij geëxpandeerd polystyreen (EPS).

Pleisterwerk

De basislaag bestaat uit een grondpleister geplaatst in volledig wapeningsgaas, een voorstrijk of grondering om de absorptie van de ondergrond te regelen, en de hechting tussen de lagen te bevorderen. Als afwerklaag de siliconenpleister die manueel wordt aangebracht en manueel gestructureerd wordt.